• jarunkup.jpg

Antonio D'Ovidio – predstavnik ekipe Cus Cassino Gaeta '84 (Italija), su-organizator EBT Finals 2017 te organizator EBT turnira Calise Cup 2017. Drugim riječima, čovjek-orkestra. Zamolili smo Antonija da nam u „par riječi” odgovori na nekoliko pitanja. Kao što možete vidjeti na primjeru našeg intervjua, „par riječi” u taljanskoj i hrvatskoj kulturi znači nešto malo drukčije;) O drugim kulturnim razlikama te o tome na kojim turnirima možete sresti naše taljanske prijatelje pročitate u nastavku članka. fb_img_1488983170801

Recite nam nešto o povijesti vašeg kluba. Kada sta počeli igrati rukomet na pijesku. Kakvi su vaši ciljevi, uspjesi, glavni protivnici itd.

U ovom sjajnom sportu smo apsolutni pioniri, odnosno prve utakmice rukometa na pijesku održane su na otoku Ponza u blizini Gaete u 1992 g. Ove godine zbog nedostatka dvorana Gianni Buttarelli i naš nekadašnji predsjednik Franco Schiano osmisli "Handballbeach“. Prvi turnir rukometa na pijesku održao se na plaži San Antonio na otoku Ponza u srpnju 1992 g. Igrali smo tada na osvjetljenim terenima za prvu pobjedu u povijesti rukometa na pijesku.

Naše najbolje iskustvo je turnir Olympic children games u Grazu 2003 g. sa sjajnom ekipom i zadovoljstvom na 7. lokati (na 14 ekipa). Pobijedili smo tada 2-0 npr. Španjolsku i Austriju „B” te smo izgubili na shoot-outima od ekipa iz Poljske, Švicarske, Austrije „A" i Češke.

Naši glavni protivnici u Italiji su Grosseto te na EBT turnirima jako često igramo protiv Camelota. Nekad smo puno puta osvojili talijansko prvenstvo i naše nacionalne turnire, dobili smo Fair Play Cup u Tilburgu 2012 g., Fair Play Cup na Jarunu 2015 g., a naša mladež napreduje svake godine sve više i više. Ove godine želimo osvojiti talijansko prvenstvo i odigrati čim više turnira.

Gdje ste do sad igrali, koje ste države posjetili?

Igrali smo u mnogo država, ali najdalje gdje smo bili je vjerojatno Češka - Karvinà Handball cup gdje smo dolazili nekih 10-tak godina. Obožavamo igrati svugdje, posjećivati gradove, upoznavati druge kulture i ljude. 5 puta bili smo u Nizozemskoj na Camelotu u kojem smo svake godine uživali zahvaljujući prijateljstvu s nizozemskim ekipama.

Isto tako dolazimo na turnire kao na praznike tako da sjednite i pročitajte sve države koje smo do tad posjetili: Austrija, Švicarska, Slovenija, Češka, Nizozemska, Belgija, Francuska, Njemačka, Poljska, Rumunjska, Grčka te Hrvatska gdje ove godine dolazimo na Jarun kup treći put po redu.

Što očekujete od turnira? S koliko ekipa dolazite na Jarun kup? Hoćete li doći sa svojom juniorskom ekipom?

Očekujemo da se opustim, pobijedim Detono 2-0, dobijem nagradu best scorera, nađem lijepu curu (najbolje da igra rukomet na pijesku) i dobijem cijeli turnir. Ajoj, sanjao sam! Sori :P Da budem ozbiljan, očekujem odigrati dobre utakmice, visoku razinu natjecanja, još više ekipa iz različitih zemalja i da naša mladež stalno napreduje igrajući i s nama i protiv ekipa u svojoj kategoriji. Znamo dobro taj turnir i iznimna nam je čast sudjelovati u turniru treći put po redu. Atmosfera je jako dobra, u organizaciji imamo puno prijatelja, ljudi su puni strasti, lokacija je dobra za opustiti se, a grad je čist i zanimljiv. Naravno srest ćemo sve na players partyju na kojem smo uvijek svjetski šampioni!!! Dolazimo s našom seniorskom ekipom i kao i prošle godine želimo prijaviti naše dečke mlađe od 18 g. koji trebaju postići čim više iskustva igrajući s ekipama iz Hrvatske i drugih zemalja. fb_img_1488982979310

Opiši u nekoliko riječi „beach handball lifestyle“. Što je za tebe najvažnije u „sport, sun, friendliness and fun“ filozofiji?

Rukomet na pijesku je za mene sloboda i fair play atmosfera. Kada stanem na terenu sretan sam, ne osjećam stres i napetost kao u dvorani. Igram sa zadovoljstvom, osmjehom, te obožavam uletavati na teren i pokušavati obraniti loptu koju je bacio golman protivne ekipe. To mi daje sjajan osjećaj slobode i sreće. Što se tiče sunca na Jarunu ne mogu apsolutno ništa reći, ali mi volimo igrati čak i kad pada kiša. Igrali smo tijekom oluje u Nizozemskoj prije par godina, tako da stvarno volimo igrati u svakim uvjetima. Rukomet na pijesku dao mi također sjajne prijatelje, ne samo između ekipa, nego i između delegata i suca. I ne probam sad nikoga podmićivati - to je apsolutna istina.

Pošto si u isto vrijeme igrač i organizator turnira u Gaeti, koja funkcija ti više ogovara – organizatora ili ipak igrača?

Nadam se da se šaljete! Obožavam igrati rukomet na pijesku, ali na našem EBT turniru u Gaeti morat ću raditi samo kao organizator. Jako patim uvijek kad ne mogu igrati, ali kao organizator mogu upoznati sve ekipe, sprijateljiti se s sudionicima turnira i dobiti puno poklona – pamtite, obožavam hranu i skupljam rukometne t-shirte, pa Michałki, inostrano vino i pivo, bomboni i sve što vam padne na pamet, dobrodošlo je. Je li jasno?:)

Za kraj reci nam nešto o tvojim nadolazećim projektima.

Ova sezona će biti jako teška, ali i istovremeno puna emocija. Prvi projekt je nama Jarun kup na kojem ćemo uživati i odmarati od zahtjevne dvoranske sezone. Onda u svibnju počinje težak rad kao su-organizator EBT Finals u Gaeti pa nakon toga usmjeravamo se isključivo na organizaciju vlastitog turnira koji će se održati od 7 do 9 srpnja te za sad ima 263 EBT bodova. Već su se nam prijavile ekipe iz Švedske, Engleske, Slovačke, Španjolske, Poljske i Italije, a očekujemo još više pošto želimo se stalno razvijati. Onda počinju praznici, odnosno turniri u Poljskoj, Njemačkoj i Češkoj.

fb_img_1488983207256

Pozdrav svima, vidimo se u travnju u Zagrebu. Jedva čekamo da upoznamo nove prijatelje rukometa na pijesku. Vidimo se uskoro!

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com. Implemented by nekra.net