Još jednom, Detono Zagreb potvrđuje svoju dominaciju u rukometu na pijesku u Europi!

2018 championscup pehar

Muška ekipa u sastavu: Ivan Jurić, Josip Leko, Josip Matezović, Mateo Budić, Ivan Palac, Marko Hranilović, Ivan Jugović i Tin Brzica, uz pomoć portugalskog pivota Thiaga Pedra Campos Torgala te pod stručnim vodstvom Mladena Paradžika, osvaja prvo mjesto na Kupu nacija rukometa na pijesku, održanog 1.-4.11. u Catani, Sicilija.

Nakon osvojenog drugog mjesta na Mastersu, koji se igrao krajem petog mjeseca u Poljskoj, sva pažnja, sa samo jednim ciljem, bila je usmjerena na dosad ne osvojeni trofej – Kup nacija. Drugo mjesto 2014. godine, četvrto mjesto 2015. godine, osmo mjesto 2016. godine te napokon, prvo mjesto 2018. godine.

Dečki su odmah počeli jako te grupnu fazu završili sa sve tri pobjede: 2-0 protiv Grosseto Handball (ITA), 2-1 protiv Club BM Playa Ciudad de Malaga (ŠPA) te 2-1 protiv HEI Skaeringa (DAN). U četvrtfinalu se susreću sa švedskom ekipom Göteborg Beach Handball Club koju pobjeđuju sa lakih 2-0. U polufinalu su ih čekali Mađari iz ekipe OFKSE-LINMAR, međutim, naš spoj mladosti i iskustva i njih savladava sa uvjerljivih 2-0. Poslastica za kraj, veliko finale protiv prošlogodišnjih branitelja naslova i starih znanaca "Ekaterinodar" Krasnodar iz Rusije. U prvom setu, koji odlazi na stranu Detona sa rezultatom 19-18, Rusi su još donekle pružali otpor, međutim u drugom dolazi do izražaja dominacija ekipe iz Zagreba. Mateo Budić na desnom krilu te MVP turnira Ivan Jurić i najbolji golman Ivan Jugović ugasili su sve snove Ekaterinodaru. Apsolutno zaslužena pobjeda Detona protiv bespomoćnih Rusa.

Treće mjesto u muškoj konkurenciji pripalo je mađarskoj ekipi OFKSE-LINMAR.

Kod žena, naslov je osvojila ekipa Multichem-Szentendrei iz Mađarske, druge su GRD LECA iz Portugala, a borbi za treće mjesto ekipa Aker Topphandbal iz Norveške pobijedila je prošlogodišnje prvakinje C.BM Playa Algeciras iz Španjolske.

Hrvatski predstavnik u ženskoj konkurenciji bila je ekipa Kontese Nere, osvojivši trinaesto mjesto te nagradu za Fair Play.

Nakon Gran Canarie, ovogodišnji Kup nacija bit će održan u Catani, drugom najvećem gradu na Siciliji, u razdoblju od 1. - 4. studenog. Zbog velikog interesa, broj ekipa povećan je sa dosadašnjih 24 na 32, po 16 u muškoj i ženskoj konkurenciji te će se utakmice umjesto na dva, ove godine odigravati na tri terena. Hrvatske boje branit će pobjednici ovosezonskog Final Foura u Varaždinu, muška ekipa Detono Zagreb te cure iz Kontesa Nere.  Kontese su u skupini B sa prošlogodišnjim pobjednicama CBMP Algeciras, norveškom i talijanskom ekipom, a Detono je u skupini B sa španjolskom, danskom i talijanskom ekipom. Prve utakmice su na rasporedu 1. studenog od 10h. 

U sklopu natjecanja bit će održan i deseti EHF tečaj za trenere (razina 1), te po prvi put EHF tečaj za koji je potrebno prethodno sudjelovanje na jednom od prijašnjih tečaja (razina 2).

Svim sudionicima, natjecateljima i novim trenerima, želimo puno sreće i uspjeha.

 

ZAGREBACKA LIGA 900x600

Najstarije natjecanje koje se odigrava u Hrvatskoj, Zagrebačka liga rukometa na pijesku, došla je do svog trinaestog izdanja.

Po prvi put će se ovo natjecanje odigrati i u mlađim dobnim skupinama. Tako će ukupno u svim kategorijama, na ovogodišnjem izdanju Zg lige sudjelovati 22 ekipe. Veseli nas i pojava novih zainteresiranih klubova / ekipa koje su se prijavile u mlađim dobnim uzrastima (Peta, Kontrešnje), kao i sudjelovanje ekipa van Zagreba (Zagorec, Čakovec). Svim natjecateljima sretno u nastavku natjecanja.

Raspored možete pronaći OVDJE.

Nakon godinu dana pauze, uzrokovane prošlogodišnjim preuređenjem terena za Europsko prvenstvo koje je održano u lipnju 2017. u Zagrebu, uskoro kreće najstarije hrvatsko natjecanje u rukometu na pijesku, koje će se po trinaesti put održati na terenima Velikog jezera ŠRC Jarun, u sljedećim terminima:

19.5.-20.5.2018.
26.5.-27.5.2018.Ove godine će se liga, osim u seniorskoj konkurenciji, održati i u konkurenciji 2000. godišta i mlađih.

Molim Vas da zainteresirane ekipe prijavite do 12.5.2018. do 24:00.

Kao i svake godine, ekipama će se izlaziti u susret što se tiče  rasporeda odigravanja utakmica.

Kotizacija za sudjelovanje u ovogodišnjem izdanju lige iznosi:

Seniori - 400 kn / ekipi
2000. godište i mlađi, 2002. i mlađi - 200 kn / ekipi

2004. godište i mlađi, 2006. i mlađi - 100 kn / ekipi

2008. godište i mlađi -besplatno

Prijavnicu možete pronaći OVDJE te ju ispunjenu poslati putem e-pošte na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Iznos možete uplatiti na sljedeći IBAN: HR3623600001101880340 (AKRP Zagreb, Bitorajska 24, 10000 Zagreb), otvoren pri Zagrebačkoj banci (pod opis plaćanja staviti Zg-liga_Ime Vaše ekipe).

Srdačan pozdrav i nadam se da se vidimo u što većem broju.

 

Pozivamo sve osnovnoškolce/srednjoškolce, studentice i studente i sve zainteresirane koji se žele početi baviti rukometom na pijesku, da se priključe treninzima Akademskog kluba rukometa na pijesku Zagreb, najuspješnijeg europskog kluba u ovom atraktivnom sportu.

Unatrag nekoliko godina AKRP Zagreb provodi školu rukometa na pijesku za sve zainteresirane. Redoviti treninzi krenut će od 9.4.2018. i odvijat će se radnim danom u periodu od 17:30 - 19:00. Zainteresirani se mogu javiti putem e-pošte (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) ili putem mobitela (095 8136286- Mladen).

AKRP Zagreb je jedan od najaktivnijih europskih klubova rukometa na pijesku te omogućuje polaznicima i članovima mnoštvo putovanja i sudjelovanja na mnogim europskim turnirima rukometa na pijesku. Sama sezona počinje s prvim treninzima tijekom travnja i traje do početka kolovoza.

Ukoliko želite ostvariti nova poznanstva, putovati, i pritom se baviti ovim atraktivnim sportom, obratite nam se i iskušajte na pješčanoj podlozi. Postanite dijelom naše ljetne priče.

Akademski klub
rukometa na pijesku
Zagreb

Bitorajska 24
10000 Zagreb
Hrvatska

kontakt osoba:
Mladen Paradžik
GSM:
+385 95 8136 286
e-mail:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

..:: OSTALI KONTAKTI ::..

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com. Implemented by nekra.net