• slider01.jpg
  • slider02.jpg

Rukometaši Akademskog kluba rukometa na pijesku Detono Zagreb ušli su u polufinale novogodišnjeg turnira, koji se tradicionalno održava u švicarskom Einsiedelnu. Jubilarno deseto izdanje turnira poslužilo je našim pjeskašima kao izvrsna prilika u isprobavanju mlađih igrača, koji su pokazali kako mogu ravnopravno igratii u seniorskoj konkurenciji, rezultat čega je i ovaj prolazak u polufinale.

U grupnoj fazi natjecanja Detonatori su redom pobjedili švicarske ekipe Copaca Bale, Nazare beach Portugal, te nizozemske ekipe Hiekka Hauskaa te Westside Amsterdam. U četvrtfinalnoj utakmici laganom pobjedom 2:0 u setovima eliminirani su još jedni nizozemski predstavnici, ekipa Camelot Paksoft, što je Detonatorima donijelo još jedan prolazak u polufinale. Naime, zimski turnir u Švicarskoj očigledno odgovara Detonatorima, s obzirom da je ovo ukupno sedmi plasman u polufinale u isto toliko nastupa na ovom turniru. 

Akademski klub rukometa na pijesku Zagreb  sezonu 2016. Započinje već tradicionalnim turnirom u švicarskom Einsiedlnu. Hrvatsku će tako predstavljati djevojke i dečki Detono Zagreba. U juniorskoj ženskoj konkurenciji Hrvatsku će također predstavljati ekipe Detono Zagreba te Chemo-profila Zagreb. Tradicionalni novogodišnji turnir izvrsna je prilika za uvod u novu pjeskašku sezonu. Utakmice možete pratiti uživo putem internet prijenosa na adresi: www.hceinsiedeln.ch/livestream

Utakmice naših predstavnika na rasporedu su  danas u 14:30 te 17:30 (muški) te u 15:00, 18:00, 19:00, 20:30 te u 22:00 (djevojke)

Proteklog vikenda održan je Camelot beach handball tournament, najjači klupski turnir u sklopu europske serije rukometa na pijesku u tekućoj sezoni. Na navedenom turniru sujelovalo je 16 ženskih te 20 muških ekipa. Hrvatsku su predstavljale ekipe Detono Zagreba u ženskoj te Chemo-profila Zagreb u muškoj konkurenciji.

Djevojke su ostvarile izvrstan uspjeh plasiravši se u finale natjecanja, dok su dečki zauzeli peto mjesto te na taj način sakupili vrijedne bodove u borbi za završnicu klupskog prvenstva Europe (EBT Masters finals).

Uspjesi hrvatskih pjeskaša diljem Europe nastavljaju se iz tjedna u tjedan. Nakon rezultata postignutih u Mađarskoj prije dva tjedna (BHC Sesvete drugi u muškoj, KRP Dubrava prva u ženskoj konkurenciji) te prošlotjednog dobrog plasmana u Bačkoj Palanci (Chemo-profili Zagreb drugi, White Boysi iz Kaštela treći), niz uspjeha nastavljen je i u nizozemskom Oosterhoutu. Ekipa Detono Zagreba u ženskoj konkurenciji ostvarila je izvrstan uspjeh te osvojila svoj prvi turnir ove sezone.

Djevojke su u preliminarnoj fazi bile ispred ekipa Kanonierky (Slovačka), OCH'01 (Nizozemska) te Beachqueens (Švicarska). Time su se plasirali u drugu skupinu gdje su snage odmjerile sa španjolskom ekipom Algeciras, od kojih su tijesno izgubile oba seta rezultatom 2:0, dok su Detonatorice bile bolje od njemačkih predstavnica  Caipiranhas te mađarske ekipe Gyor. Time su se plasirale u polufinale ovog prestižnog natjecanja gdje su snage odmjerile s domaćinskom ekipom, Paksoft Camelot. Nakon dva seta obje ekipe imale su osvojen po jedan set te su Detonatorice raspucavanjem došle do pobjede i plasmana u finale natjecanja.

Nakon uspješnog vikenda provedenog u Bačkoj Palanci, ekipe Akademskog kluba rukometa na pijesku Zagreb nastavile su pjeskašku karavanu putovanjem i sudjelovanjem na najjačem ovogodišnjem turniru rukometa na pijesku, koji se održava u Nizozemskoj. Camelot beach handball tournament godinama već glasi kao jedan od najjačih turnira gdje se skupljaju najkvalitetnije europske ekipe. Tako se ove godine za naslov bori 20 muških te 16 ženskih ekipa, podijeljenih u 4 grupe u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Proteklog vikenda su članovi Akademskog kluba rukometa na pijesku sudjelovali na otvorenom prvenstvu u rukometu na pijesku, održanom u Bačkoj Palanci.

Palanačka Gradska plaža na obali Dunava bila je mjesto gdje je u muškoj konkurenciji snage odmjerilo ukupno devet ekipa. Da Hrvatska ima predstavnike i na ovom turniru pobrinule su se zagrebačke ekipe Let cepelin Toma-Softa, Chemo-profila Zagreb te AKRP Zagreb te predstavnici hrvatskog juga, legendarni kaštelanski White boysi.

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com. Implemented by nekra.net